Aquarium terrarium Šibenik

Aquarium Terrarium SIbenik

Tablica sadržaja

U posjetu ste Šibeniku i želite posjetiti nešto zanimljivo? Aquarium terrarium Šibenik je savršeno rješenje iz više razloga!

Ne samo da se tamo možete dobro zabaviti i naučiti nešto novo promatrajući razna fascinantna bića, već vas ni njegova lokacija neće omesti previše u razgledavanju ovog predivnog grada – akvarij Šibenik, naime, nalazi se točno uz Katedralu sv. Jakova.

Stoga, slobodno uzmite predah od istraživanja i uživanja u šibenskoj povijesti i znamenitostima i uđite u jedan potpuno drugačiji svijet.

 

Što možete očekivati u Aquariumu?

Aquarium terrarium Šibenik odvest će svoje posjetitelje u čarobni svijet dubina i pokazati im kakve sve životinje žive ispod površina mora, ali i jezera i rijeka.

Od stanovnika Jadrana, pa sve do egzotičnih riba iz voda dalekih kontinenata, ovo mjesto prepuno je zanimljivih riba i ostalih vodenih životinja.

No, poseban naglasak stavlja se na gmazove, od zmija do kajmana, o kojima se pažljivo brine fantastično osoblje, a ako ste dovoljno hrabri, neke od njih možete i dotaknuti.

Terrarium SIbenik - Taxi Sibenik

Kako i sami kažu, ovdje se na životinje ne gleda kao na izložbene primjerke nego kao na prijatelje i ljubimce, pa ne čudi da stanovnici šibenskog akvarija imaju svoja imena i personalizirane nastambe.

Tako možete svratiti do Roka, posjetiti Luigija i Bepinu i pogledati gnjave li Donatello, Michelangelo, Leonardo i Raphael svog prijatelja Pabla.

Sva imena savršeno pristaju karakteru svake životinje i pomažu ljudima približiti njihovu ljepotu, ali i jasno svjedoče o potpunoj posvećenosti cijele ekipe dobrobiti svakog stanovnika akvarija.

Aquarium SIbenik - Taxi Sibenik

 

Radno vrijeme Aquariuma

Aquarium terrarium Šibenik otvoren je barem šest mjeseci svake godine, a u tom periodu možete ga posjetiti svakim danom od 10 do 22 sata.

Također, moguće je predbilježiti se za obilaske uz pratnju stručnog vodiča koji će vas upoznati sa svim životinjama i otkriti vam mnoge zanimljive činjenice o njima.

Ovakav način razgledavanja akvarija Šibenik traje otprilike pola sata, a za njega je potrebna grupa od najmanje četiri osobe. Međutim, grupe mogu biti i puno veće, pa je ovo sjajna ideja za školske izlete i slične prilike.

 

Cijene ulaznica Aquarium terrarium

Djeca do pet godina u Aquarium mogu ući besplatno, dok je cijena za osnovnoškolce 30 kn. Srednjoškolci i odrasli plaćaju ulaznice po cijeni od 40 kn.

Ako dolazite u grupi većoj od barem deset ljudi, cijena ulaznica pada na 25 kn za osnovne škole i 30 kn za srednje škole i odrasle. Također, grupe veće od 20 ljudi dobit će svog vodiča besplatno (manje grupe za vođenje se naplaćuje 100 kn).

Tu je i mogućnost kupovine obiteljskih ulaznica koje koštaju 90 kn za roditelje s jednim djetetom i 115 kn za one s dvoje djece.

Uz sve to, postoji i mogućnost kupnje godišnjih ulaznica za sve koji žele Aquarium redovito posjećivati, a njihove cijene su 100 kn za školarce, 120 kn za odrasle, te 260 odnosno 350 za obiteljske ulaznice.

Odaberite, dakle, paket koji vam najviše odgovara i posjetite Aquarium Terrarium Šibenik!

Leave a Reply

Your email address will not be published.