Rezervirali ste svoj godišnji odmor u predivnom gradu Šibenik, te planirate svoj itinerar putovanja, i zanima Vas što biste mogli uključiti? Područje Šibensko-kninske županije bogato je brojnim mogućnostima jednodnevnih i višednevnih izleta, ovisno što Vas zanima.

Osobito ako putujete sa vlastitom obitelji, možda će Vas zanimati aktivnosti na otvorenom, posjete gradovima u blizini, sportovi, planine i nacionalni parkovi. No, ovakve ponude vrijede i za stanovnike koji samo traže pobjeći negdje za vikend. 

Jedan od načina kvalitetnog provođenja Vašeg slobodnog vremena može biti upravo jahanje konja, a ako ste u Šibeniku, u kanjon Krke odvest će Vas Stojaci Krka Riding.

Izlet uz jahanje konja

 

Zašto je jahanje konja u kanjonu Krke odličan izlet?

Jahanje je uzbudljivo i korisno iskustvo u kojem mogu uživati ljudi svih uzrasta i sposobnosti. Bez obzira jeste li iskusni jahač ili početnik koji želi isprobati nešto novo, na raspolaganju Vam je mnogo mogućnosti da ugodite svojoj strasti prema jahanju.

Jedna od mogućnosti za ljubitelje jahanja je pridružiti se lokalnom jahačkom klubu, kao što je Stojaci Krka Riding. Ovi klubovi nude razna iskustva jahanja, opremu i obrazovane pratitelje koji će Vam pomoći da poboljšate svoje vještine jahanja i postignete svoje ciljeve.

Za one koji vole dublje iskustvo, odmor uz jahanje može pružiti savršenu priliku za istraživanje novog terena i povezivanje s veličanstvenim životinjama. Odmor uz jahanje dostupan je u cijelom svijetu, s opcijama koje variraju od vožnje stazama kroz slikoviti krajolik do višednevnih putovanja kroz krševita područja divljine.

Izlet u NP Krka svakako će se naći na Vašem planu putovanja, pa zašto onda ne spojiti ugodno s korisnim te isprobati nešto novo poput jahanja. Jahanje je odlična opcija i za team-building sa kolegama s posla ili prijateljima, jer će Vas ovakva neuobičajena iskustva zasigurno približiti. 

Također, vrijeme u prirodi dobro je za zdravlje svih članova Vaše obitelji. U doba kada su svi zaokupljeni elektroničkim uređajima, uredima, školama, zatvorenim prostorima, nužno je prioritizirati aktivnosti na otvorenom.

Što možete očekivati?

Ako se odlučite maksimalno iskoristiti dane Vašeg odmora, bio to samo predah od posla ili duži praznici, OPG Lovrić u ponudi ima nekoliko opcija u kojima ćete sigurno pronaći nešto što Vam odgovara.

Ovaj obiteljski ranch posjeduje ukupno 6 konja, pa su tako izrazili dobrodošlicu ekipama s više članova, od kojih ne moraju svi imati prethodno iskustvo. Naime, njihov program prilagođen je i potpunim početnicima.

Jahanje se nudi po dogovoru, te je polazak sa samog rancha pod vodstom vodiča, a postoje tri različite opcije. Možete rezervirati:

  • Jahanje u trajanju od 1 sata i 30 minuta

Ova opcija uključuje obilazak vinarije i vinograda OPG-a Skelin koji se nalazi u blizini. Ujedno ćete vidjeti i Crkvu svetog Petra i Pavla koja datira iz 18. stoljeća. 

  • Jahanje u trajanju od 3 sata

Ako odaberete provesti 3 sata u ovom prekrasnom ambijentu, obići ćete utvrdu Ključica, zajedno sa nepresušnim izvorom i jezerom Torak. Uz to, neizostavno je proći kanjon rijeke Čikole i Krke.

  • Jahanje u trajanju od 4 sata

Kroz četiri sata obići ćete kanjon rijeke Krke, tijekom čega ćete uživati u pogledu na otok Visovac. Na ovoj ruti Vas čeka i franjevački samostan iz 16. stoljeća

Bez obzira za koju opciju se odlučite, ovisno o Vašim preferencijama, onome što želite vidjeti i vremenu koje biste odvojili, dobit ćete uključenu hranu i piće. Od hrane možete kušati jedan od najpoznatijih pršuta u svijetu, ujedno i domaći, sa sirom, popraćeno domaćim vinom, vodom, sokom ili pivom. Sve ostale informacije dostupne su na e-mailu  ivanlovric789@gmail.com

Gdje se nalazi?

Ako ste na putu prema NP Krka, ujedno ste se uputili prema lokaciji OPG Lovrić, s obzirom kako ćete ujedno jahati kanjonom istoimene rijeke. Područje oko Nacionalnog parka Krka apsolutna je riznica prirodnih ljepota, kulturnog bogatstva i avantura na otvorenom. Smještena u srcu Dalmacije, regija nudi jedinstvenu mješavinu povijesti, kulture i zapanjujućih krajolika koji će Vam zasigurno oduzeti dah.

Jedna od glavnih atrakcija ovog područja je, naravno, sam Nacionalni park Krka, koji se može pohvaliti nizom kaskadnih slapova, kristalno čistim bazenima i bujnim šumama.

OPG Lovrić smješten je na selu Miljevci, u malom zaseoku Stojaci, od kuda dolazi i naziv usluge terenskog jahanja Stojaci Krka Riding.  Adresa je Lovrići i Stojaci 1E, 22324, Kaočine. OPG se nalazi na 7 km udaljenosti od Drniša, odnosno 70 km od Splita. 

kanjon Krke

Kako do nas?

Ako ste zadovoljni sa ponudom koju je pripremio OPG Lovrić, ostaje Vam samo isplanirati način na koji ćete doći do njih. Ako Vam treba prijevoz naći ćete odgovarajuću opciju preko Taxi Šibenika, sve što trebate je poslati nam upit.

Sveukupno, tražite li zabavnu aktivnost u slobodno vrijeme ili se ozbiljno bavite sportom, jahanje nudi širok raspon mogućnosti za istraživanje i uživanje u ljepoti i gracioznosti ovih veličanstvenih krajeva. Javite se i započnite svoju konjičku avanturu već danas!