Hrvatska je bez sumnje prepuna prirodnih ljepota. Od prekrasnih otoka i plaža do veličanstvenih planina i netaknutih šuma, svaki zaljubljenik u prirodu može lako pronaći mjesto u kojem će uživati.

No, kada su prirodne ljepote u pitanju, nacionalni parkovi Hrvatske su na samome vrhu, a među njima je vjerojatno najpoznatiji Nacionalni park Plitvička jezera. Ovo čarobno mjesto poznato je diljem svijeta zahvaljujući svojih 16 očaravajući jezera i mnogobrojnim slapovima kojih i povezuju, a koji će vas jednostavno ostaviti bez daha. Stoga nije čudno da je ovo mjesto uvršteno na UNESCO-vu listu Svjetske baštine. Vrijednost ovog parka teško se može riječima izraziti.

Bez obzira jeste li turist u posjeti Šibeniku ili stanovnik Krešimirovog grada, do Plitvičkih jezera možete doći relativno jednostavno. Sve što trebate napraviti je naći odgovarajući prijevoz, a tu je idealan izbor Taxi Šibenik. Evo zašto.

Jednodnevni izlet na plitvicka jezera

 

Put od Šibenika do Plitvičkih jezera

Udaljenost od Šibenika do Plitvica je nekih 190 kilometara, što znači da u nacionalnom parku možete biti otprilike dva sata nakon polaska. Dakle, ne radi se o nekoj velikoj udaljenosti. Zapravo, ako planirate cjelodnevni izlet, teško ćete naći bolju destinaciju od ove.

Uz pomoć Taxi Šibenika do svog odredišta možete doći uživajući u udobnoj vožnji i pogledu na dalmatinsku obalu i ljepote ličkog kraja. Naši iskusni i profesionalni vozači pobrinut će se da do svog odredišta dođete na najbolji mogući način, a po vas mogu doći na prethodno dogovorenu lokaciju u Šibeniku.

Ovo je nedvojbeno puno brži i ugodniji način za doći do Plitvičkih jezera u usporedbi s vožnjom autobusom, a čak i ako imate svoj automobil, na ovaj način će vam ostati više energije za istraživanje nacionalnog parka. Jednostavno, moći ćete se u potpunosti opustiti i uživati u svom izletu.

 

Što vidjeti u Nacionalnom parku Plitvička jezera?

Plitvice su sve ono što zamišljate kada vam netko počne pričati o netaknutoj prirodi. Gusta šuma prošarana već spomenutim jezerima i slapovima dom je mnogim životinjama: srnama, medvjedima, brojnim pticama, divljim svinjama i mnogim drugim. Kroz sve ovo vode vas mnogobrojne staze čija se ukupna duljina mjeri u kilometrima, što znači da svatko može pronaći nešto za sebe, bez obzira koliko volite planinarenje ili šetnje kroz šumu.

Tu su i turistički vlakići koji vam mogu pomoći da razgledate park, a vožnja električnim brodom preko jezera Kozjak nešto je što će vam se sigurno urezati u pamćenje.

Sama jezera dijele se na Gornja i Donja, a neizostavan dio svakog posjeta parku je istraživanje Velikog slapa, vodopada od 70 metara koji je jedna od glavnih atrakcija. No, osim njega, tu su i Veliki prštavac, Milanovački slap i mnogi drugi, što znači da ćete imati pregršt toga za istraživanje.

Jednom kada uđete u nacionalni park, možete birati između nekoliko različitih programa obilazaka koji mogu trajati od dva pa sve do čak osam sati. Svaki program će vas voditi drugim rutama kroz park i pokazati vam mnoštvo prirodnih ljepota. No, bez obzira koliko vremena proveli ovdje, nećete zažaliti ni sekunde. 

Imajte na umu da u blizini parka postoji mnoštvo odličnih restorana, a osvježenje možete potražiti i u nekoliko kafića u samom parku. Dakle, ne morate brinuti oko hrane i pića kada dolazite ovamo jer Plitvice imaju sve što vam je potrebno za nezaboravan cjelodnevni izlet. 

S obzirom na veliku popularnost parka, možete očekivati velik broj posjetitelja u ljetnim mjesecima, no Plitvička jezera otvorena su posjetiteljima tijekom cijele godine, a prizori koje možete vidjeti zimi kad padne snijeg mogu se opisati jedino kao bajkoviti. Dakle, bez obzira u koje doba godine se našli u Šibeniku, izlet u ovaj prekrasni nacionalni park uvijek možete organizirati, a ako niste tu u špici turističke sezone, moći ćete puno više uživati u spokoju koji priroda ovdje nudi.

voznja brodom preko jezera kozjak

 

Provedite dan u prekrasnoj prirodi

Sve u svemu, ako provodite nekoliko dana u Šibeniku, zaista bi bila šteta propustiti priliku da posjetite Plitvička jezera. Teško da ćete moći pronaći bolju destinaciju za cjelodnevni izlet.

Sve što trebate napraviti jest kontaktirati Taxi Šibenik i ugovoriti put, a to možete napraviti na koji god način želite – putem e-maila, telefonskog poziva ili društvenih mreža uvijek ćete dobiti brz odgovor i organizirati sve za tren oka.

Nakon toga se samo morate prepustiti ugodnoj vožnji koja će vas provesti kroz jedan od najljepših dijelova unutrašnjosti Hrvatske, a udobna vozila i vrhunski vozači pobrinut će se da na svoje odredište stignete odmorni i spremni za istraživanje i uživanje u prirodnim ljepotama. Kontaktirajte nas odmah i priuštite si savršen dan na Plitvičkim jezerima.