Kako doći do Zlarina?

Zlarin

Zlarin je vjerojatno najpoznatiji otok šibenskog akvatorija. Okružen s brojnim drugim otočićima, savršena je lokacija za “island hopping” ili samostalni izlet. Naizgled malen, ovaj je otok idealna destinacija za višednevni odmor, kao i za jednodnevnu avanturu.

Do Zlarina voze putnički brodovi iz Šibenika i Vodica, no samo nekoliko puta dnevno, s dodatnim postajama na susjednim otocima. Mnogima organizacija ovakvog prijevoza predstavlja problem jer zbog točno određenog reda plovidbe ne mogu u miru razgledati ovaj prekrasan otok i uživati bez stresa. Zato je savršeno rješenje Taxi Šibenik koji vam daje fleksibilnost pri planiranju odmora.

Uz Taxi Šibenik do prekrasnog izleta na Zlarinu

Zlarin je idiličan otok bez automobila na kojem vlada mir i opuštena atmosfera. Zato ga se isplati razgledati upravo u tom tonu, bez žurbe i stresa. To je nemoguće ako cijelo vrijeme razmišljate o tome kad vam kreće brod, hoćete li zakasniti na njega i hoćete li u međuvremenu stići obići sve što ste htjeli. Zaboravite na ovakve probleme uz fleksibilan prijevoz.

Da biste dogovorili transport do Zlarina, dovoljno je telefonski ili online zatražiti prijevoz, a sve odluke su na vama. Jednom kad dogovorite vožnju, možete uživati u luksuznom i privatnom transportu do Zlarina bez stajanja u gužvi kao što to obično bude na putničkim brodovima i trajektima.

Ovisno o tome gdje ste smješteni, možete kombinirati i kopnene transfere s ovim brodskim izletom – popularna je opcija transfer od Šibenika do Vodica. Poanta je da vaš izlet prođe neometano i ugodno, a na nama je da se brinemo o prijevozu.

izlet na Zlarin

Zašto posjetiti Zlarin?

Zlarin je poznat po mnogim stvarima: neki ga zovu otokom crvenog koralja, za druge je on otok bez automobila, a najimpresivniji naziv je „otok bez jednokratne plastike“. Iz svih ovih titula jasno je da Zlarinjani cijene prirodu i žive u skladu s njom. Upravo zato je on jedna od najcjenjenijih destinacija šibenskog akvatorija. Među izletima u prirodu koje nudi Taxi Šibenik ističe se Nacionalni park Krka kao posebna kopnena destinacija.

Na Zlarinu ćete otkriti bezbroj skrivenih uvala i plaža te kristalno čisto more. On je raj za sve koji se bave ronjenjem, ali i za svakog tko uživa u prekrasnom moru. Ovdje ćete otkriti bujan živi svijet morskog dna i obale, a šetnje u prirodi oduševit će vas i vrlo brzo ćete zaboraviti na gradsku gužvu. Istražite ovaj otok pješke ili biciklom te se zaputite u njegove mediteranske šume.

Osim izleta u prirodu i kristalnog mora, postoji još nekoliko razloga za posjetiti Zlarin. Među njima se ističe Hrvatski centar koralja. Ovdje možete otkriti sve o tradiciji koraljarstva i spužvarstva na Zlarinu – kako su Zlarinjani prije živjeli, za što su koristili koralje te mnoštvo toga o životu koralja.

Ako ste se odlučili za cjelodnevni izlet na ovom otoku, obavezno kušajte neko od lokalnih jela u domaćim konobama s pogledom na more. Čarobna atmosfera koja ovdje vlada učinit će svaki obrok još magičnijim. Nasreću, možete uživati u miru i bez stresa zahvaljujući Taxi Šibenik i unaprijed dogovorenom prijevozu. Zaboravite na hvatanje putničkih brodova i kratke izlete kojima diktira red plovidbe. Uživajte u ljepoti Zlarina na pravi način – polako i opušteno.

Leave a Reply

Your email address will not be published.