Otok Obonjan – čudo prirode i party destinacija za cijeli svijet

Otok Obonjan Šibenik

Otok Obonjan se podignuo iz pepela. Danas je to otok čiji raniji izgled brojni mladi posjetitelji iz cijelog svijeta ne mogu ni zamisliti, a ne baš tako davno bio je zapuštena i zaboravljena smjesa krša i kamena. Šibenskim, doduše malo starijim generacijama uvijek ostaju Otok mladosti, mjesta izviđačkih posjeta i omladinskih radnih akcija. Danas ga također možemo zvati “otokom mladosti”, ali u potpuno drugom svjetlu.

Danas je Obonjan sjedište elitnog turizma. Nedaleko od Šibenika, kratkom i ugodnom vožnjom s nekim od morskih taksi prijevoznika, na Obonjanu ste sa šibenske rive već za 15 minuta. Već dok se približava na otok, osjeća se miris borove šume, a kristalno more u najljepšim bojama nećete moći prestati gledati.

Na otoku vas čeka najbolji odmor, najbolja zabava i još toliko sadržaja koje nikada nećete zaboraviti. “Gužva” je aktualna već od kasnog proljeća, tijekom cijele ljetne i špice sezone sve do kasne jeseni, a kada program završi, pripreme za novu sezonu već počinju.

Beton, hoteli i apartmani pripadaju prošlosti. Obonjan je mjesto za luksuzno kampiranje u šatorima, klimatiziranim i posebno dizajniranim. Prema podacima lokalnih turističkih zajednica, najveći broj mladih dolazi iz Velike Britanije, Švedske i SAD-a.

Lude zabave i otkačeni koncerti prate glas otoka cijele sezone, ali je Obonjan mjesto i drugačijih djelovanja i aktivnosti, što ga svakako ističe kao jedinstveni otok u svijetu i to u neposrednoj blizini centra svih događanja, grada Šibenika.

Party otok Obonjan

Svakodnevne vježbe joge, radionice primjerice iz astronomije, a ako već ne možete dočekati poneku riječ o ludom provodu i zabavi, evo nekoliko natuknica.

Središte otoka partijanera je prekrasan amfitetatar gdje se odvijaju najznačajniji glazbeni događaj tijekom ljeta. Festivali traju više od tri mjeseca. Prvi je zakazan već za sredinu lipnja, a posljednji započinje kada smo već duboko zakoračili u rujan. Da ne bude zabune, program je osmišljen planski, a za njegov raspored zaslužni su poznati svjetski umjetnici, dizajneri, putopisci. Obonjan je otok budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.