Ronilački centri u Šibeniku

Ronilacki centri u Sibeniku

Koliko ste puta promislili da želite naučiti nešto potpuno novo, nešto što se većina ljudi ne usudi, nešto jedinstveno i ”samo Vaše”? Mnogo? Niste jedini. Baš zato što ima nešto očaravajuće, a istovremeno zastrašujuće u podvodnom svijetu, za ronilački pothvat potrebna je hrabrost. Uvijek se divimo ljudima koji se usude prepustiti očaravajućem osjećaju, a zanemariti zastrašujući – postanite jedan od njih! Otkrijte čari jadranskog podmorja i svjedočite rijetko zabilježenim ljepotama i osjećaju koji se ne može dočarati ni približno onako kako se doživi.

U Šibeniku i njegovoj okolici postoji velik broj ronilačkih centara. U njima možete pohađati razne tečajeve, od onih početničkih i onih za djecu pa do onih za prave profesionalce. U kojoj god kategoriji da ste se pronašli, naš Taxi Šibenik odvest će Vas do onog idealnog za Vas!

Ronjenje na dah - Sibenik

Tečaj ronjenja s bocama 

Svaki Diving center u Šibeniku nudi svakojake tečajeve. Deep Sea i Neptun Diving center smješteni su u samom gradu, dok su Najada, Vodice Dive, Pongo i Mediterraneo Sub smješteni u njegovoj blizini – u Vodicama, Primoštenu i na Murteru. Udaljenost nije problem – zato imate nas!

Jedan od ponuđenih tečajeva je tečaj ronjenje na dah. Na tom tečaju upoznat ćete se s osnovama korištenja maske, disalice i peraja – osnovnih alata za tehniku ronjenja na dah. Ronilac otvorenih voda i napredni ronilac otvorenih voda su jedne od najzastupljenijih ronilačkih kategorija, a njihovi tečajevi su bazirani na jedinstvenom spoju teorije i prakse. Ako Vam ne odgovara ništa od navedenog, za Vas je stvoren tečaj ronilac specijalnosti, a koji će Vas naučiti gotovo bilo koju specijalnost koju želite, od noćnog i dubinskog ronjenja do ronjenja na potopljene brodove i podvodne fotografije. Za one naprednije tu su tečajevi ronilac spasilac i voditelj ronjenja kojima ćete objediniti više naučenih tehnika i dovesti ih na višu razinu.

Tecajevi ronjenja u Sibeniku

Najam ronilačke opreme

Za sve one koji već znaju ponešto o ronjenju ili, pak, za one koji ne misle ići na ozbiljne pothvate, uvijek postoji opcija iznajmljivanja ronilačke opreme. Svaki ronilački centar nudi i mogućnost iznajmljivanja kako cjelokupne opreme tako i njenih pojedinačnih dijelova. Cijena iznajmljivanja ovisi o Centru u kojem se obavlja najam, a okvirne cijene se kreću od 8 do 10€ na dan za masku, disalicu i peraje. Ova cijena vrijedi i za ronilačko odijelo, kao i za kompenzator plutanja te regulator. Postoji opcija i tjednog najma u cijeni od cca. 50€ tjedno. Prazne cilindre s određenim kapacitetom litara možete iznajmiti za približno 13€ dnevno, odnosno 60-75€ tjedno. Konačno, za cjelokupnu opremu potrebno je odvojiti 40€ na dan (200€ na tjedan). 

 

Ronilački izleti

Za avanturiste željne razgledavanja najzanimljivijih mjesta ovog dijela podmorja, među ponuđenim ronilačkim izletima sigurno će biti nešto za njih. Dive Vodice ronilački centar dvaput tjedno organizira ronilački izlet do pronađenih potopljenih ostataka iz Drugog svjetskog rata za cca. 15-25€, ovisno o duljini izleta.

Za one željne razgledavanja otočnog podmorja, diving center u Primoštenu omogućit će Vam ronilačke izlete na Zlarin, Kaprije i Žirje.

Neka Vam ništa ne stoji na putu – prestanite razmišljati ”Gdje da ostavim auto?” ili ”Koji bus vozi do tamo?” i pozovite Taxi Šibenik u bilo koje vrijeme do bilo kojeg mjesta! 

Ronjenje s bocama

Leave a Reply

Your email address will not be published.