Trebate stići od Šibenika do Splita, ali niste sigurni koja je najbolja opcija? Kako biste donijeli pravu odluku, tu smo kako bismo Vam prikazali dostupne varijante prijevoza. Distanca je relativno kratka, no kako biste izbjegli nepotreban stres i gužvu, potrebno je dobro izabrati.

Ako tražite jednostavan i bezbolan način da stignete od Šibenika do Splita, Taxi Šibenik bi mogao biti najbolja opcija, a razlog k tomu objasnit ćemo u nastavku. Iako su dostupne i druge mogućnosti prijevoza, prijevoz taksijem nudi udobno putovanje, uz dodatni bonus mogućnosti uživanja u slikovitom pogledu na dalmatinsku obalu tijekom puta.

Transfer od Šibenika do Splita

 

Dostupne varijante prijevoza od Šibenika do Splita

Bez obzira idete li na jednodnevni izlet u Split ili planirate tamo duže ostati postoji nekoliko načina kako da tamo stignete. Ako odaberete prijevoz taksijem od Šibenika do Splita obično će to trajati oko sat, sat i pol vremena, ovisno o prometu i drugim čimbenicima. 

Udaljenost između dva grada je oko 80 kilometara, što znači da se taksi transferom ta udaljenost može prevaliti prilično brzo. To ga čini izvrsnom opcijom za one koji nemaju vremena ili jednostavno žele što prije i udobnije stići na odredište.

Međutim, postoje i druge varijante. Jedan od najpopularnijih načina putovanja od Šibenika do Splita je autobus. Autobusi polaze redovito s Autobusnog kolodvora u Šibeniku i stižu na Autobusni kolodvor u Splitu za otprilike 2 sata. Autobusne karte mogu se kupiti online unaprijed ili na kolodvoru prije polaska.

Najam automobila još je jedna opcija za one koji žele fleksibilnost same vožnje. Nekoliko tvrtki za iznajmljivanje automobila dostupno je u oba grada, međutim, cijene najma su često jako visoke, osobito ako idete u ljetnim danima kada je potražnja veća.

Jedna od zanimljivih opcija je svakako putovanje brodom. Nekoliko kompanija nudi trajektne i katamaranske usluge između Šibenika i Splita, koje traju otprilike sat i 15 minuta. Ova opcija putnicima omogućuje uživanje u prekrasnom pogledu na Jadransko more i dalmatinsku obalu, no nedostatak je što su često velike gužve na ovim linijama.

pogled na otoke

 

Upravo je jedna od glavnih prednosti taxi prijevoza udobnost koju nudi. Nećete morati brinuti o snalaženju u javnom prijevozu, pronalaženju puta do autobusnih ili željezničkih stanica ili vući svoju prtljagu uokolo. Uz taxi transfer, profesionalni vozač će vas pokupiti sa željene lokacije u Šibeniku i ostaviti na odredištu u Splitu, a pritom će vam osigurati udobnost i sigurnost tijekom cijelog putovanja.

Još jedna prednost taxi prijevoza je fleksibilnost koju pruža. Možete odabrati vrijeme preuzimanja i mjesto koje vam najviše odgovara, a imat ćete mogućnost zaustavljanja putem ako želite predahnuti ili uživati u krajoliku. Osim toga, taksi prijevoz može primiti veće grupe ili obitelji, što ga čini idealnim izborom za one koji putuju s drugima.

Možete odabrati opciju vožnje autocestom, ili magistralnim putem. Iako je malo duža, druga opcija nudi nešto ljepše poglede na otoke, mala mjesta uz obalu, sunce i more. 

Sve u svemu, taxi prijevoz od Šibenika do Splita nudi Vam udoban, praktičan i fleksibilan način putovanja između ova dva prekrasna grada. Bilo da posjećujete Hrvatsku prvi put ili ste iskusan putnik, taxi prijevoz može pomoći da Vaše putovanje bude bez stresa i ugodno. Stoga se udobno smjestite, opustite i uživajte u vožnji uz zapanjujući pogled na dalmatinsku obalu!