Svako ljetovanje kad-tad treba doći svome kraju. Nakon sati i sati provedenih na predivnim obalama Jadrana, zabavljanja u vodenom parku i istraživanja povijesnih lokaliteta Dalmacije, vrijeme je za povratak. 

Donosimo vam jednostavan vodič i preporuke kako najlakše, najsigurnije i najbrže doći iz Solarisa u Zagreb, kako biste neometano završili vašu avanturu.

 

Solaris 

Poznati kompleks hotela i vodenih atrakcija Solaris smješten je svega nekoliko kilometara od Šibenika. Idealno je odmorište za cijelu obitelj zbog mnoštva zabavnog sadržaja za djecu, ali i odrasle. 

Osim velikog vodenog parka, Solaris je okružen sa četiri kilometra plaže, tako da vam opcija za kupanje ne može ponestati.

 

Zagreb 

Glavni grad Republike Hrvatske, Zagreb, nalazi se nekih 350 kilometara sjeverno od Šibenika. Kao najveći grad, očekivano buja zabavnim sadržajem, kulturom i zanimljivim lokalitetima. Preporučamo šetnju Donjim i Gornjim gradom, predivnom starom jezgrom Zagreba koja mu daje karakterističan izgled. 

Uz sve to, postoji mnoštvo opcija hrane, muzeja, pa i šoping centara, ovisi kako želite provesti svoje vrijeme. Ako u planu imate samo povratak kući, zračna luka Zagreb nalazi se na ulasku u grad te vas lako možemo odvesti do nje.

Transfer od Solarisa do Zagreba

 

Varijante prijevoza

Sama vožnja autocestom do Zagreba u prosjeku traje četiri i po sata, ovisno o stanju na cesti. Ima nekoliko opcija prijevoza i ruta, a na vama je da odaberete najbolju.

Autobus

Autobusi u smjeru Zagreba polaze iz Šibenika, koji je udaljen 15 minuta vožnje od Solarisa. Uz problem s tim dijelom transfera, u obzir se moraju uzeti i rasporedi autobusa te velike gužve u njima za vrijeme sezone. Sve u svemu, mnogo sporija opcija od privatnog prijevoza, koja će vas na kraju iskrcati na autobusnom kolodvoru, što će zahtijevati dodatan transfer do vaše željene lokacije.

Taxi Šibenik

Ako tražite opciju koja će vas brzo i sigurno prebaciti s jedne točke na drugu, nemate što više tražiti. Taxi je najbolji izbor ako imate željeno mjesto dolaska, ali i polaska. Oslobađa vas potrebe za prijenosom prtljage do kolodvora, pregovaranjem oko svoga sjedala sa drugom osobom ili kašnjenja. U Zagrebu biste bili više od sat vremena ranije nego kada biste putovali autobusom, i to iz Solarisa umjesto Šibenika!  

Najbrža opcija je put preko Šibenika, budući da je put direktno iz Solarisa dosta dulji. Preko autoceste E71 dolazite direktno u Zagreb. 

Ako vam vrijeme nije prioritet, postoji i opcija bez autoceste. Vrijeme putovanja bilo bi nekih 5 sati, ali sadržajno bi vožnja bila mnogo bogatija. Blizu Šibenika nalazi se i Nacionalni park Krka koji je odlično mjesto za posjetiti kada se već nalazite uz put. Smješten je na istoimenoj rijeci te ga krasi sedam slapova, od kojih se na jednom možete i okupati! 

Daljnjom vožnjom cestama D27 i D1 proći ćete kroz mala lička mjesta podno Velebita, a i pored još jednog nacionalnog parka, Plitvičkih jezera, koja nikako ne bi trebala biti izostavljena s vašeg dnevnog reda te su savršena lokacija za jednodnevne izlete, s opcijom prenoćivanja.  

plitvicka jezera

 

Najbrža opcija

Našem Taxi Šibenik timu je cilj omogućiti vam maksimalnu udobnost i efikasnost pri transferima. Dostupni smo svaki dan, cijeli dan, bilo gdje. Ne morate brinuti o prenošenju prtljage, kašnjenju i svim neugodnostima koje dolaze s javnim prijevozom. Naše je osoblje profesionalno i s dugogodišnjim radnim iskustvom, a prijevozna sredstva nova, održavana i sigurna. 

Rezervacija naše usluge vrlo je jednostavna, sve što treba je ili ispuniti kontaktnu formu, ili nas direktno nazvati i dati nam osnovne podatke o vašem transferu.